Poulet Provençal - Bakt kylling med tomat- og timiansjy og fløtegratinerte poteter
30-40
Glutenfri

Poulet Provençal - Bakt kylling med tomat- og timiansjy og fløtegratinerte poteter

En fransk kaserolle-rett med stekt kyllingbryst, cherrytomater og oliven, toppet med en timiansjy, servert med velkjente fløtegratinerte poteter.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • melk
  • sukker
  • vann
  • smør
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Fløtegratinerte poteter

poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kokestabil matfløte
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Melk
1 dl

Kylling Provençal

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
cherrytomater
Cherrytomater
½ pakke
kalamataoliven
Kalamataoliven
½ glass
rødløk
Rødløk
1 stk

Tomat- og timiansjy

timian
Timian
½ bunt
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
½–1 pakke
Sukker
1 ts
Vann
2 dl

Hvitløkssmør

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
timian
Timian
½ bunt
Smør (Melk)
30 g

Salat

tobladssalat
Tobladssalat
50 g
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 880 kcal
  • Fett 56 g
  • Karbohydrater 47 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke romtemperert smør kan man fint smelte smøret i en liten kjele og tilsette hvitløken og timianen. Server smøret som en saus.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. Sett 30g smør i terninger på benken. 
  2. Fløtegratinerte poteter: Skrell og kutt potetene i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Kok opp fløten og 1 dl melk i en stor kjele. Ha i potetskivene og hvitløken, og krydre med litt salt og pepper. La det hele småkoke i 3–4 minutter, og hell blandingen over i en smurt ildfast form. Strø osten jevnt over, og stek gratengen midt i ovnen i 25–30 minutter, eller til osten er gyllen og potetene er myke. 
  3. Kylling Provençal: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Legg kyllingen over i en ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir.
  4. Tomat- og timiansjy: Skyll og dra bladene av stilkene på timianen. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Visp inn tomatpureèn, halvparten av timianen, balsamicovinaigretten, buljongen, 1 ts sukker og 2 dl vann. La sjyen småkoke i omtrent 5 minutter, og smak til med litt salt og pepper. 
  5. Kylling Provençal, fortsettelse: Skyll og kutt tomatene i to, og hell laken av olivenene. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel tomatene, olivenene og rødløken rundt kyllingen i formen, og øs tomat- og timiansjyen over det hele. Stek kylling Provençalen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.   
  6. Hvitløkssmør og salat: Skrell og finhakk hvitløken. Ha 30 g romtemperert smør (se tips) i en liten skål. Rør inn hvitløken og resten av timianen, og krydre med litt salt og pepper. Skyll og ha salaten i en salatbolle, og vend inn 1 ss olivenolje, salt og pepper.