Kyllingkaker i brun saus med poteter, gulrøtter og tyttebær
20-30
Godt og rimelig
Laktosefri

Kyllingkaker i brun saus med poteter, gulrøtter og tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper

Poteter, gulrøtter og erter

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
grønne erter
Grønne erter
125 g

Kyllingkaker i brun saus

oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
kyllingkaker
Kyllingkaker
300 g
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
3 dl

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 633 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brun gjerne kyllingkakene i gryten med litt olje før du begynner å lage den brune sausen. Da får de en fin gyllen farge.

  1. Poteter, gulrøtter og erter: Skyll eller skrell potetene, og skrell gulrøttene. Kutt gulrøttene i skiver. Kok potetene i lettsalatet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok gulrøttene med potetene de siste 5 minuttene av koketiden, og ha i ertene de siste 2 minuttene av koketiden. 
  2. Kyllingkaker i brun saus: Smelt 1 ss smør i en kjele, og rør inn 1 ss hvetemel. Stek blandingen under omrøring, til den har fått en nøttebrun farge. Spe på med 3 dl vann, litt etter litt. Ha i oksebuljongen og kyllingkakene (se tips). Kok opp, skru ned varmen og la sausen og kyllingkakene småkoke i omtrent 5 minutter, eller til kakene er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper. 
  3. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten. God middag!