Sitrusbakt kyllinglår med wokede grønnsaker, pak choy, sort ris og koriander
25-35
Roede
Laktosefri

Sitrusbakt kyllinglår med wokede grønnsaker, pak choy, sort ris og koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • soyasaus
  • sukker
  • salt
  • pepper

Ris

svart ris
Svart ris
125 g

Sitrusbakt kyllinglår

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Olje
1 ts

Dressing

sesam- og chilisaus
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
lime
Lime
½–1 stk
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
1 ts

Wokede grønnsaker og pak choy

gulrot
Gulrot
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
norsk eple
Norsk eple
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
½ pakke
Olje
1 ts

Tilbehør

koriander
Koriander
½–1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 687 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Sitrusbakt kyllinglår: Fordel kyllingen i en ildfast form, og ha over litt olje og sitruskrydderet. Stek kyllingen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gjennomstekt.
  4. Dressing: Ha sesam- og chilisausen, 1 ss soyasaus og 1 ts sukker i en skål. Bland det godt sammen, og smak til med saft fra limen.  
  5. Wokede grønnsaker og pak choy: Skrell og kutt gulroten og løken i tynne strimler. Skyll eplet og pak choyen. Kutt eplet i tynne strimler og pak choyen i to på langs. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pak choyen i omtrent 2 minutter på hver side, krydre med salt og pepper, og ha den over på en tallerken.
  6. Wokede grønnsaker og pak choy, fortsettelse: Wok gulroten og løken i omtrent 2 minutter. Vend inn eplet og dressingen, og legg pak choyen over grønnsakene i pannen. Skru av platen og dryss sesamfrøene over.
  7. Tilbehør: Skyll og grovhakk korianderen, og server den til retten. 
  1. Ris: 100 g Kylling: 125 g Grønnsaker: 160 g Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).