35-45
Vegetar
Bakt sellerirot med daddelchutney, krydrede linser, raita og nanbrød
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- vann
- smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Bakt sellerirot og sprø grønnkål
Sellerirot (Selleri)
300 g
Grønnkål
100 g
Daddelchutney
½ glass
Raita
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
Mynte
¼ bunt
Koriander
¼ bunt
Krydrede linser
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Røde linser
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sitron
½ stk
Vann
4 dl
Smør (Melk)
1 ss
Nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
½–1 pakke
Til servering
Granateple
½ stk
Sitron
½ stk
Koriander
½ bunt
Mynte
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 823 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 114 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Bakt sellerirot og sprø grønnkål: Skjær av skallet, og del selleriroten i grove biter. Fordel dem i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak sellerirotbitene i øverste del av ovnen i omtrent 30 minutter.
- Raita: Skyll mynten og korianderen og finhakk halvparten. Vend de finhakkede urtene sammen med yoghurten i en skål, og smak til med salt og pepper.
- Krydrede linser: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen og de røde linsene. Stek linsene i 1–2 minutter, og rør inn garam masala krydderet og grønnsaksbuljongen. Ha i 4 dl vann og kok opp. La det småkoke i 5–6 minutter til linsene er møre og mesteparten av væsken har kokt inn. Spe eventuelt med litt mer vann hvis det trengs. Ta kjelen av varmen, rør inn 1 ss smør og smak til med saften fra halve sitronen.
- Bakt sellerirot og sprø grønnkål, fortsettelse: Skru ned temperaturen på ovnen til 180 grader. Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Sett grønnkålen i ovnen under sellerien, og stek det hele videre i 6–7 minutter til, til sellerien er mør og grønnkålen er sprø. Vend daddelchutneyen inn med selleriroten før servering.
- Nanbrød: Tilbered nanbrødene som anvist på pakken.
- Til servering: Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, brekk granateplet i fire deler, og plukk ut kjernene. Kutt resten av sitronen i båter. Topp retten med grønnkålen, granateplekjernene og resten av urtene, og server sitronbåtene og raitaen ved siden av.