20-30
Vegetar
Tomatgryte med appelsin og kikerter, med urtebakte småpoteter og aioli
En tomatisert gryte med masse grønnsaker og sprø ovnsbakte poteter er varmende vintermat for hele familien. Kos deg med å dyppe potetene i aiolien.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Urtebakte poteter
Småpoteter
300 g
Urtemiks
1 pakke
Tomatgryte
Bladpersille
½ bunt
Appelsin
½ stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Purre
½ stk
Kikerter
1 pakke
Tomatpuré
½–1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Chiliflak
¼ pakke
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Matfløte (Melk, Laktose)
½ pakke
Vann
1½ dl
Tilbehør
Bladpersille
½ bunt
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 587 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 18 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Urtebakte poteter: Kutt potetene i to. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter. Krydre potetene med ønsket mengde av urtemiksen når de ferdig stekte.
- Tomatgryte: Skyll og finhakk persillen. Skyll appelsinen, og finriv skallet (kun det oransje) på den fine siden av et rivjern. Skrell og kutt løken og gulrøttene i terninger. Kutt purren i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den i skiver. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
- Tomatgryte, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulrøttene og purren i 3–4 minutter, til løken er gyllen. Tilsett tomatpuréen, kryddermiksen og ¼ pakke chiliflak, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i 1½ dl vann, kikertene, grønnsaksbuljongen, de hakkede tomatene og litt av persillen. La gryten småkoke i 15–20 minutter. Tilsett fløten mot slutten av koketiden. Smak til med saften fra appelsinen, eventuelt mer av chiliflakene, salt og pepper.
- Servering: Topp tomatgryten med mer av chiliflakene, det revne appelsinskallet og resten av persillen. Server aiolien til retten.