30-40
Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker, mager kjøttpølse og flatbrød
Klassisk og tradisjonsrik suppe med pølser og høstens søte rotgrønnsaker slår alltid an. Denne retten smaker minst like godt dagen etter.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
- smør
Grønnsakssuppe med pølse
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Purre
1 stk
Bakepotet
1 stk
Kålrot
300 g
Gulrot
1 stk
Sellerirot (Selleri)
300 g
Mager kjøttpølse (Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
400 g
Vann
1 l
Røros-flatbrød
Røros-flatbrød (Hvete, Rug, Melk, Laktose)
2 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 616 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 64 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du lar retten koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Du kan også lage stekte pølser med rotmos, purre og potetbåter.
- Grønnsakssuppe med pølse: Kok opp 1 liter vann i en stor kjele, og ha i grønnsaksbuljongen. Kutt purren i to på langs, og skyll den godt. Skrell bakepoteten, kålroten, gulroten og selleriroten. Kutt purren og pølsene i skiver, og potetene, kålroten, gulroten og selleriroten i terninger.
- Grønnsakssuppe med pølse, fortsettelse: Ha grønnsakene i vannet fra punkt 1, og la suppen småkoke i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomkokte (se tips). Ha pølsebitene i suppen når det gjenstår 5 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
- Røros-flatbrød: Server flatbrødene til retten, gjerne med litt smør.
- Restetips: Om det blir rester, holder suppen seg i kjøleskapet i flere dager. Den kan også fryses.