30-40
Roede
Glutenfri
Varm høstsalat med gresskar, linser, chevre og tynnskåret svinekam
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olje
- olivenolje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakt gresskar
Flaskegresskar
½–1 stk
Olje
½ ts
Høstsalat
Belugalinser
½–1 pakke
Rødløk
1 stk
Appelsin
½–1 stk
Tranebær
1 pakke
Chevre (Melk, Laktose)
50 g
Tynnskåret svinekam
Mager svinekam i skiver
150 g
Olje
1 ts
Dressing
Honning
1 pakke
Sitron
1 stk
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 679 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakt gresskar: Skrell og kutt gresskaret i grove biter. Fordel det på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek gresskaret i ovnen i 20–25 minutter.
- Høstsalat: Tilbered linsene som anvist på pakken. Avkjøl dem raskt under kaldt vann når de er ferdig kokt.
- Tynnskåret svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer det i tynne strimler.
- Dressing: Ha honningen i en skål, og bland inn saften fra sitronen og 1 ss olivenolje.
- Høstsalat, fortsettelse: Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt appelsinen i terninger og chevren i mindre biter. Ha løken, appelsinen og tranebærene i en stor serveringsskål, og bland inn linsene, gresskaret, kjøttet og dressingen, og topp med chevren.
- Vel bekomme!
- Høstsalat: 350 g Chevre: 20 g Energiinnhold: ca. 530 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).