20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Kyllingwok med sataysaus, grønnkål og svart ris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Ris
Svart ris
125 g
Sataywok
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½ pakke
Kokoskrem
½ pakke
Chiliflak
½ pakke
Gulrot
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Strimlet kyllingfilet
300 g
Strimlet grønnkål
100 g
Vann
½ dl
Soyasaus (Soya)
2 ss
Topping
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 584 kcal
- Fett 18 g
- Karbohydrater 58 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist sesamfrøene lett gylne i en middels varm og tørr stekepanne, for mer smak.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Sataysaus: Ha ½ dl vann, peanøttene, kokoskremen, chiliflakene og 2 ss soyasaus i et litermål. Kjør det sammen med en stavmikser.
- Sataywok, fortsettelse: Skrell og kutt gulrøttene og rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok kyllingen i 2–3 minutter. Tilsett gulrøttene og rødløken, og wok videre i 3–4 minutter, under omrøring. Tilsett så grønnkålen, og krydre med litt salt og pepper. Hell på sataysausen, og kok opp.
- Topping: Topp retten med sesamfrøene.
- Wok: 300 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).