35-45
Glutenfri
Svinefilet med soppstuing, grønnkål og helstekte poteter
Nyt denne retten en dag du har litt bedre tid. Kombinasjonen av mørt svinekjøtt og kremet sopp er skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- vann
- olje
- salt
- pepper
Helstekte poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Svinefilet
Filetstykke av svin
300 g
Soppstuing
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Oksebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Brokkolistilker og grønnkål
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 566 kcal
- Fett 24 g
- Karbohydrater 39 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer i kjøttet, og stek det til kjernetemperaturen er 65 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile til temperaturen er 68–70 grader.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Helstekte poteter: Skyll potetene, og ha dem i en ildfast form. Hvis de er store, kan du dele dem i to for å korte ned på steketiden. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. Ta formen ut av ovnen, og trykk potetene litt flate med baksiden av en skje. Fordel 1 ss smør og 1 ss soyasaus over potetene. Stek potetene i ovnen i 10–15 minutter til, til de er gylne og sprø i kantene.
- Svinefilet: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
- Soppstuing: Skrell og finhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i soppen. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett litt smør og sjalottløken, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen og løken er gyllen. Tilsett crème fraîchen, oksebuljongen og 1 dl vann. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med grovkvernet pepper.
- Brokkolistilker og grønnkål: Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek brokkolistilkene og grønnkålen i omtrent 3 minutter, til kålen har falt lett sammen. Krydre med salt og pepper.
- Nyt måltidet!