20-30
Panert torsk med ovnsbakte potetchunks, syltede grønnsaker og sennep- og dilldressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte potetchunks
Poteter
350 g
Agurksalat
Agurk
½–1 stk
Rødløk
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
2 ss
Panert torsk
Panert torsk (Fisk, Hvete)
360 g
Sennep- og dilldressing
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 624 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 78 g
- Protein 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne en grønnsaksskreller, ostehøvel eller mandolin til å lage lange, tynne bånd av agurken og gulrøttene.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte potetchunks: Kutt potetene i 4 eller 6 biter, avhengig av størrelsen. Ha potetbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
- Agurksalat: Skyll agurken, og skrell løken og gulroten. Kutt agurken, rødløken og gulroten i tynne skiver, og ha det i en serveringsskål (se tips). Rør inn 3 ss eddik, 2 ss sukker og litt salt.
- Panert torsk: Legg fisken på brettet med potetene i ovnen når det gjenstår 10–15 minutter av potetenes steketid.
- Sennep- og dilldressing: Rør sammen yoghurten og kryddermiksen i en skål. Spe med litt av laken fra agurksalaten, og smak til med salt og pepper.
- Nyt måltidet!