Ingredienser
2 pers
Allergener
- Soya
Basisvarer
- vann
- sukker
- soyasaus
- salt
- olje
Tom Kha Gai
Sjalottløk
1 stk
Ingefær
1 bit
Sjampinjong
100 g
Tomat
1 stk
Chili
½ stk
Sitrongress
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Kokoskrem
2 pakke
Kaffirlimeblader
1 stk
Lime
½ stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Vann
5 dl
Sukker
½ ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Jasminris
Jasminris
135 g
Til servering
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 690 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 67 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Den enkleste måten å skrelle ingefæren på er å bruke en skje til å skrape av skallet.
- Tom Kha Gai: Skrell og kutt sjalottløken i grove biter. Skrell ingefæren og kutt den i tynne skiver (se tips). Børst av eventulle jordrester på soppen. Skyll tomaten og chilien. Kutt tomaten og soppen i båter, og finhakk halve chilien. Ta av det ytterste laget på sitrongresset. Knus det lett med baksiden av kniven, og del det i to. Del kyllingen i munnstore biter.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Tom Kha Gai, fortsettelse: Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, ingefæren, chilien og sitrongresset i 1 minutt. Tilsett 5 dl vann og hønsebuljongen, og la suppen småkoke i 5 minutter. Ha i kokoskremen, limebladene, ½ ss sukker, 1 ss soyasaus, soppen, tomaten og kyllingen, og la det trekke i 5–6 minutter til, eller til kyllingen er gjennomkokt. Skyll og finriv skallet (kun det grønne) på limen. Smak til suppen med litt av limeskallet, salt, og saften fra halve limen før servering.
- Til servering: Kutt resten av chilien i tynne skiver, og kutt resten av limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen. Topp suppen med chilien og korianderen, og server limebåtene ved siden av.