20-30
Glutenfri
Tex-mex kylling bowl med lettsyltede grønnsaker, tomatsalsa og lettrømme
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- sukker
- salt
- pepper
Krydret kylling og mais
Maiskorn
1 pakke
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Røkt paprikakrydder
1 pakke
Jasminris
Jasminris
135 g
Lettsyltede grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Guacamole
Avokado
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Til servering
Lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Tomatsalsa
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 825 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også rive gulrøttene på den grove siden av et rivjern.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Krydret kylling og mais: Hell laken av maisen. Ha kyllingen og kraften fra pakkene i en ildfast form sammen med maisen og paprikakrydderet. Stek det hele midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Lettsyltede grønnsaker: Skrell og skjær lange bånd av gulrøttene med en mandolin eller skreller (se tips). Skrell og kutt halve rødløken i tynne skiver. Vend gulrøttene og rødløken i en bolle med saft fra halve limen og 1 ts sukker.
- Guacamole: Del avokadoen i to, fjern steinen og løft ut kjøttet med en skje. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Finhakk resten av rødløken. Ha avokadoen i en skål, og mos det sammen med en gaffel. Vend inn tomaten og rødløken, og smak til med saften fra resten av limen, salt og pepper.
- Til servering: Fordel risen i boller med kyllingen og maisen, og topp med guacamolen, de lettsyltede grønnsakene, lettrømmen og tomatsalsaen.