15-20
Pastasalat med kylling, kremet spinatsaus og Grande Premium
En kjapp og lett middag som raskt blir en familiefavoritt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Pasta casarecce
Pasta (Hvete)
200 g
Grønnsaker
Rød paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Kremet spinatsaus
Spinat
50 g
Hvitløksfedd
½ stk
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
½ dl
Stekt kylling
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Topping
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 909 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du trenger ikke blande alt sammen til én salat, server det gjerne hver for seg.
- Pasta casarecce: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Grønnsaker: Skyll paprikaen, tomaten og salaten. Rens og kutt paprikaen i terninger, og del tomaten i terninger.
- Kremet spinatsaus: Skyll spinaten. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek spinaten og hvitløken i omtrent 1 minutt før du tilsetter crème fraîchen og hønsebuljongen. Kok opp, og kjør det hele sammen med en stavmikser. Tilsett ½ dl vann om det trengs. Smak til med salt og pepper.
- Stekt kylling: Skjær kyllingen i strimler. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Tilsett 1 ss smør når det gjenstår omtrent 1 minutt av steketiden. Krydre med litt salt og pepper underveis.
- Servering: Sil vannet av den ferdigkokte pastaen. Ha pastaen over i en serveringsbolle, og vend inn den kremede spinatsausen. Bland inn grønnsakene, og topp pastasalaten med kyllingen og Grande Premium-osten.
- Restetips: Hvis det blir pastasalat til overs, er den god som lunsj dagen etter.