20-30
Laktosefri
Glutenfri
Hoisinglasert pulled pork med sesamstekt brokkoli og jasminris
Hoisinsausen er en klassiker i det kinesiske kjøkkenet. Denne søte, fyldige sausen med umamismak løfter kjøttet til nye høyder.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- melk,
- soya
Basisvarer
- vann
- smør
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Hoisinglasert pulled pork
Sous vide svinebog med jalapeno
300 g
Vårløk
1 pakke
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Oksebuljong
½ pakke
Vann
1 dl
Ris
Jasminris
135 g
Sesamstekt brokkoli
Hvitløksfedd
1 stk
Brokkoli
½ stk
Gulrot
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 631 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha sesamfrøene i en tørr og varm stekepanne, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, eller til de blir gylne. Dette gir frøene en nøtteaktig smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Hoisinglasert pulled pork: Ha kjøttet og kraften i pakken i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek kjøttet i ovnen i omtrent 15 minutter. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Sesamstekt brokkoli: Skrell og finhakk hvitløken. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt gulroten i tynne staver.
- Hoisinglasert pulled pork, fortsettelse: Ta formen ut av ovnen, ta av folien, og riv kjøttet fra hverandre med to gafler. Vend inn hoisinsausen, oksebuljongen og 1 dl vann, og stek kjøttet videre i ovnen i omtrent 10 minutter. Topp med vårløken ved servering.
- Sesamstekt brokkoli, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek brokkolien og gulroten i omtrent 5 minutter. Tilsett hvitløken, sesamfrøene og 1 ss smør, og la det hele steke videre i 2–3 minutter, til brokkolien er mør, men fortsatt har litt krønsj. Smak til med salt og pepper.
- Vel bekomme!