30-40
Laktosefri
Bulgogi - Marinert svinefilet med pære- og pak choysalat, ris og soyamajones
Bulgogi lages vanligvis av storfekjøtt. Dette er vår variant med saftig marinert filetstykke av svin.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
Soyamajones
Lettmajones (Egg)
1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
¼ pakke
Bulgogi
Filetstykke av svin
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
¾ pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Ris
Jasminris
135 g
Pæresalat
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
1 bit
Tomatpuré
½ pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Pære
1 stk
Pak choy
1 stk
Sukker
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Servering
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 712 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 86 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skjær opp kjøttet kvelden før, og la det ligge i marinaden frem til det skal brukes neste dag.
- Soyamajones: Bland sammen majonesen og ¼ av den kinesiske wok- og dippsausen i en skål.
- Bulgogi: Skjær kjøttet i skiver og deretter i strimler. Ha kjøttet i en bolle og bland inn resten av den kinesiske wok- og dippsausen og 1 ss soyasaus. La det stå på benken til det skal stekes.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Pæresalat: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, til de er nøttebrune. Skrell og finhakk hvitløken og ingefæren. Ha hvitløken, ingefæren, tomatpurèen, 1 ss sukker, 1 ss soyasaus, 1 ts eddik og ønsket mengde av chiliflakene i en serveringsskål, og rør godt om. Skyll og kutt pæren i terninger. Skyll og kutt pak choyen i strimler. Bland pæren og pak choyen inn i marinaden, og topp med sesamfrøene.
- Bulgogi, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme. Ha i litt olje og stek det marinerte kjøttet i 4–5 minutter, eller til det er gjennomstekt.
- Servering: Kutt enden av salaten, og skyll og tørk bladene. Skyll og kutt agurken i tynne skiver. Fyll salatbladene med risen, bulgogien, pæresalaten og agurken, og topp med soyamajonesen.