35-45
Hakkebøf med soppsaus og grov potet- og sellerimos
Nyt denne danske tradisjonsretten en dag du har litt ekstra tid. Familien vil juble over de trivelige kjøttkakene vi har adoptert fra nabolandet.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya,
- selleri
Basisvarer
- melk
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Potet- og sellerimos
Poteter
350 g
Sellerirot (Selleri)
300 g
Melk (Melk)
1 dl
Smør (Melk)
1 ss
Ovnsbakte grønnsaker
Rødbeter
2 stk
Gulrøtter
2 stk
Hakkebøf
Kjøttdeig
300 g
Soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Tilbehør
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 679 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 57 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Potet- og sellerimos: Skrell og kutt potetene i to. Skrell og kutt selleriroten i store biter. Kok potetene og selleriroten i usaltet vann 15–20 minutter, til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt rødbetene og gulrøttene i gove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
- Potet- og sellerimos, fortsettelse: Sil vannet av potetene og sellerien, og la dem dampe av seg i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potet- og sellerimosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Hakkebøf: Form kjøttdeigen til to tykke hakkebøfer, og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stekk hakkebøfene i 2 minutter på hver side. Skru ned til middels varme, og stek bøfene videre i 5–6 minutter på hver side. Snu dem gjerne flere ganger. La hakkebøfene hvile frem til servering.
- Soppsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Tilbehør: Skyll persillen, rist av vannet, og grovhakk den. Server persillen til retten.