Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- hvetemel
- vann
- salt
- pepper
- olje
Pølsegryte
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Spinat
50 g
Mager kjøttpølse (Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
300–400 g
Tomatpuré
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
Oregano
½–1 pakke
Hvetemel
½ ss
Vann
2 dl
Ris
Basmatiris
135 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 730 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Pølsegryte: Skrell løken og gulrøttene. Skyll spinaten. Kutt pølsene i skiver, grovhakk løken og kutt gulrøttene i terninger.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Pølsegryte, fortsettelse: Varm opp en stor gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og gulrøttene i omtrent 2 minutter, og tilsett pølsebitene, ½ ss hvetemel og tomatpurèen. Stek det hele videre i ett minutt til. Tilsett buljongen, fløten og oreganokrydderet. Tilsett omtrent 2 dl vann, og ha det i gryten. La gryten få et oppkok, skru ned varmen, og la den stå på svak varme under omrøring i omtrent 15 minutter, til gulrøttene er møre. Vend inn spinaten, og smak til med litt salt og pepper.
- God middag!