Brokkoli- og halloumisalat med bulgur, tranebær og yoghurtdipp
Vegetar

Brokkoli- og halloumisalat med bulgur, tranebær og yoghurtdipp

4.29 (218)
Under 30 min
11 Ingredienser
Halloumi er en kypriotisk fastost som virkelig kommer til sin rett når den stekes. Med tranebær, brokkoli og bulgur blir dette inspirerende vegetarmat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Brokkoli
1 stk
Bulgur
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Tranebær
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Lime
1 stk
Olivenolje
1 ss
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Røkt chilimix
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 697 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 57 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet. Ha brokkolien på toppen av bulguren, og ha på lokk. Skrell og finhakk rødløken. Kutt tomaten i terninger. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 1–2 minutter, til den er blank. Tilsett den kokte bulguren og brokkolien, og stek det hele videre i 1 minutt. Krydre med salt og pepper.
 Bland det tyrkiske krydderet med yoghurten. Smak til med saft fra limen, salt og pepper. Topp med 1 ss olivenolje. Del resten av limen i båter, og server båtene til retten. 
 Bruk stekepannen fra punkt 2, og ha i litt ny olje. Kutt halloumien i terninger, og stek dem i 1–2 minutter på hver side, til osten er gyllen. Krydre med ønsket mengde av chilikrydderet. 
 Fordel brokkolien og bulguren utover et fat. Topp med tranebærene, tomatterningene og halloumiterningene. Ha litt av yoghurtdressingen over salaten, eller server den til retten.
God middag!