Mild kyllinggryte med eple, karri og ris
Laktosefri
Glutenfri

Mild kyllinggryte med eple, karri og ris

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Vann
    • salt
    • pepper
    • olje
    Gul løk
    1 stk
    Hvitløksfedd
    1 stk
    Gulrøtter
    2 stk
    Rød paprika
    1 stk
    Norsk eple
    1 stk
    Ingefær
    1 bit
    Strimlet kyllingfilet
    300 g
    Karri
    ½–1 pakke
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Kokoskrem
    1 pakke
    Vann
    1 dl
    Basmatiris
    135 g
    Koriander
    1 bunt
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: 632 kcal
    • Fett: 14 g
    • Karbohydrater: 80 g
    • Protein: 47 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Den letteste måten å skrelle ingefær på, er å bruke en spiseskje til å skrape av skallet. Tilsett ½–1 ss hvetemel når du steker løken, hvis du ønsker en fyldigere saus.

    Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Skyll, rens og kutt paprikaen og eplet i terninger. Skrell og finriv ingefæren (se tips). 
    Tilbered risen som anvist på pakken.
    Varm opp en stor gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den har fått en stekeskorpe. Legg kyllingen over på en tallerken. Ha løken og hvitløken i gryten, og la det steke i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Tilsett gulrøttene, ingefæren, karrien og buljongen. La det steke sammen i ett minutt. Tilsett kokoskremen og 1 dl vann. Gi gryten et oppkok, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, til gulrøttene er møre. Tilsett paprikaen, eplet og kyllingen, og la det koke videre i omtrent 3 minutter. Smak til med litt salt og pepper. 
    Skyll og grovhakk korianderen, og topp retten med den til de som ønsker. God middag!
    God middag!