Asiatisk biffsalat-bowl med råkost og soya- og ingefærsaus
Laktosefri

Asiatisk biffsalat-bowl med råkost og soya- og ingefærsaus

4.15 (325)
Under 30 min
9 Ingredienser
En fusion mellom snakkisen «bowl» og en fargerik asiatisk biffsalat med soya- og ingefærsaus er en liten smak av Asia rett hjem.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Jasminris
125 g
Sjalottløk
½ stk
Råkostmiks
100–150 g
Lime
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Lime
½ stk
Soya- og ingefærsaus
½ pakke
(Soya, Hvete)
Marinerte biffstrimler
150 g
Soya- og ingefærsaus
¼–½ pakke
(Soya, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 950 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 128 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har peanøtter, andre salte nøtter eller kjerner, smaker de godt som topping.

Tilbered halve pakken med ris som anvist på pakken. Husk å halvere mengden vann.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Ha sjalottløken og råskostmiksen i en bolle, og press over saften fra den halve limen. Bland godt. 
 Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, til de er gylne. Kutt resten av limen i båter. 
 Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter. Tilsett soya- og ingefærsausen, og smak til med salt og pepper. 
Ha risen i en serveringsbolle, og legg kjøttet og råkostmiksen ved siden av hverandre oppå. Topp med de ristede sesamfrøene, resten av soya- og ingefærsausen og limebåtene. 
Bruk bare den mengden ris du trenger, og spar resten til en annen middag. Du kan også lage stekt ris med egg, restene av råkostmiksen og sweet chili-saus. 
God middag!