Kylling med grovknust potet, stekt rosettkål og tomat- og balsamicosjy

Kylling med grovknust potet, stekt rosettkål og tomat- og balsamicosjy

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Tomat
1 stk
Kyllingbryst
250 g
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Rosettkål
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Bakepotet
1 stk
Smør
½ ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 928 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 65 g
  • Protein: 71 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sjekk med et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste at kjernetemperaturen ligger på omtrent 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i skiver.

Del poteten i mindre biter, og kok dem i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet. Ha i ½ ss smør og litt salt, og knus poteten lett sammen med en gaffel. 
 Skyll og kutt tomaten i terninger. Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen, og legg kyllingen og tomatterningene over i en ildfast form. Ha 1 ss smør i stekepannen, og la det smelte og bli lett gyllent. Rør inn omtrent halve pakken med balsamicovinaigrette, og ha balsamicosmøret over i formen med kyllingen og tomaten. Stek det hele i ovnen i 10–12 minutter (se tips).
 Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Del rosettkålen i to gjennom stilkfestet. Skyll dem godt, og tørk lett med tørkepapir. Tørk ut av stekepannen fra punkt 2, varm den opp til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosettkålen og sjalottløken i 3–4 minutter, til det er gyllent. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!