Vegetar
Fetaostkremet grønnsakssuppe
med ovnsbakt potet og brokkoli, tomatolje og krutongerNy oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Bakepotet
1 stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Brokkoli
1 stk
Timian
½–1 bunt
Spinat
50 g
Fetaost
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
8–10 dl
Tomatpuré
½ pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 691 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 76 g
- Protein:
- 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en stavmikser hvis dere ikke har blender, og kjør suppen jevn direkte i kjelen. Multibrødene kan varmes i ovnen i 3–4 minutter, uten å lage krutonger av dem.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt poteten i store terninger. Skrell og kutt løken i grove biter, og knus hvitløken med den flate siden av en kniv. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skyll timianen. Plasser fetaosten på et stekebrett med bakepapir, og fordel poteten, løken, hvitløken, brokkolien og timiankvistene rundt. Ha over olje, salt og pepper, og stek det hele midt i ovnen i omtrent 30 minutter. Kok opp omtrent 8 dl vann sammen med buljongen i en kjele.
Skjær brødene i terninger, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek krutongene i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til de er gylne og sprø. Varm opp en liten gryte til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen. Rør inn tomatpureèn, og la det frese et par minutter. Rør inn 1 ss olivenolje, og smak til med litt salt og pepper.
Skyll spinaten. Fjern skallet fra hvitløken, og dra timianbladene fra stilkene. Legg til side litt av potetbitene og brokkolien til topping. Ha grønnsakene, timianbladene og fetaosten over i en blender sammen med spinaten (se tips). Kjør det hele til en jevn suppe, mens du sper med buljongvannet fra punkt 2. Smak til med salt og pepper.
Fordel suppen i skåler, og topp med poteten, brokkolien, tomatoljen og krutongene.
God middag!