Glutenfri
Sitruskrydret laks
med pannestekt potet, rosenkål og smørsaus3.93 (311)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
Laksefilet
135 g
Sitruskrydder
⅓ pakke
Smør
1 ts
Bakepotet
1 stk
Rosenkål
1 pakke
Tranebær
1 pakke
Smørsaus
⅓ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 939 kcal
- Fett: 45 g
- Karbohydrater: 87 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pannestekt fisk: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Legg fisken i en smurt, ildfast form. Krydre med sitruskrydderet, og ha 1 ts smør på toppen. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skyll og kutt bakepoteten i små terninger. Rens og del rosenkålen i to.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek poteten i 6–8 minutter under omrøring, til den er lett gyllen.
Tilsett rosenkålen, og stek videre i 5–6 minutter, til rosenkålen er gyllen og mør. Ha i litt smør mot slutten av rosenkålens steketid, og krydre med litt salt og pepper. Topp det hele med tranebærene til slutt.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!
God middag!