Sitruskrydret laks med pannestekt potet, rosenkål og smørsaus
Glutenfri

Sitruskrydret laks

med pannestekt potet, rosenkål og smørsaus
3.93 (311)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Laksefilet
135 g
(Fisk)
Sitruskrydder
⅓ pakke
(Sulfitt)
Smør
1 ts
(Melk)
Bakepotet
1 stk
Rosenkål
1 pakke
Tranebær
1 pakke
Smørsaus
⅓ pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 939 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pannestekt fisk: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Legg fisken i en smurt, ildfast form. Krydre med sitruskrydderet, og ha 1 ts smør på toppen. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skyll og kutt bakepoteten i små terninger. Rens og del rosenkålen i to. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek poteten i 6–8 minutter under omrøring, til den er lett gyllen.
Tilsett rosenkålen, og stek videre i 5–6 minutter, til rosenkålen er gyllen og mør. Ha i litt smør mot slutten av rosenkålens steketid, og krydre med litt salt og pepper. Topp det hele med tranebærene til slutt.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
God middag! 
God middag!