Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker, mager kjøttpølse og flatbrød

Grønnsakssuppe

med rotgrønnsaker, mager kjøttpølse og flatbrød
4.21 (403)
Under 40 min
8 Ingredienser
Klassisk og tradisjonsrik suppe med pølser og høstens søte rotgrønnsaker slår alltid an. Denne retten smaker minst like godt dagen etter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • smør
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Purre
1 stk
Bakepotet
1 stk
Kålrot
300 g
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Mager kjøttpølse
400 g
(Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
Vann
1 l
Røros-flatbrød
2 pakke
(Hvete, Rug, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 616 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 64 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du lar retten koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Du kan også lage stekte pølser med rotmos, purre og potetbåter.

 Kok opp 1 liter vann i en stor kjele, og ha i grønnsaksbuljongen. Kutt purren i to på langs, og skyll den godt. Skrell bakepoteten, kålroten, gulroten og selleriroten. Kutt purren og pølsene i skiver, og potetene, kålroten, gulroten og selleriroten i terninger.
 Ha grønnsakene i vannet fra punkt 1, og la suppen småkoke i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomkokte (se tips). Ha pølsebitene i suppen når det gjenstår 5 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Server flatbrødene til retten, gjerne med litt smør.
 Om det blir rester, holder suppen seg i kjøleskapet i flere dager. Den kan også fryses.
God middag!