Grønnsakssuppe
med rotgrønnsaker, mager kjøttpølse og flatbrød4.21 (403)
Under 40 min
8 Ingredienser
Klassisk og tradisjonsrik suppe med pølser og høstens søte rotgrønnsaker slår alltid an. Denne retten smaker minst like godt dagen etter.
Klassisk og tradisjonsrik suppe med pølser og høstens søte rotgrønnsaker slår alltid an. Denne retten smaker minst like godt dagen etter.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- smør
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Purre
1 stk
Bakepotet
1 stk
Kålrot
300 g
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
Mager kjøttpølse
400 g
Vann
1 l
Røros-flatbrød
2 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 616 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 64 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du lar retten koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Du kan også lage stekte pølser med rotmos, purre og potetbåter.
Kok opp 1 liter vann i en stor kjele, og ha i grønnsaksbuljongen. Kutt purren i to på langs, og skyll den godt. Skrell bakepoteten, kålroten, gulroten og selleriroten. Kutt purren og pølsene i skiver, og potetene, kålroten, gulroten og selleriroten i terninger.
Ha grønnsakene i vannet fra punkt 1, og la suppen småkoke i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomkokte (se tips). Ha pølsebitene i suppen når det gjenstår 5 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Server flatbrødene til retten, gjerne med litt smør.
Om det blir rester, holder suppen seg i kjøleskapet i flere dager. Den kan også fryses.
God middag!