Pannestekt laksefilet med hjemmelaget potetmos, reddik og teriyaki- og limesjy
Roede
Laktosefri

Pannestekt laksefilet med hjemmelaget potetmos

reddik og teriyaki- og limesjy
4.28 (83)
Under 30 min
6 Ingredienser
Når laksen stekes i pannen, får den deilig sprø stekeskorpe og en saftig kjerne. Teriakisjy er nydelig tilbehør, og reddiker gir god krønsj.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Margarin
  • melk
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Margarin
1 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Gulrøtter
400 g
Reddiker
1 pakke
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Teriyakisaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
½ stk
Margarin
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 623 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 53 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek fisken i ovnen på 200 grader varmluft. Legg fisken i en ildfast form, og topp den med smøret, saft fra limen, teriyakisausen, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.

 Skyll eller skrell potetene om ønskelig, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver på skrå. Skyll og kutt reddikene i to. Kok grønnsakene i 3–4 minutter, eller til de er møre. 
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fiskestykkene med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss margarin. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Ha i teriyakisausen og saften fra limen. Øs teriyakisjyen over fisken.
 Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss margarin. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag! 
Potetmos: 150 g Laks: 125 g Grønnsaker: 150 g Teriyakisjy: 1 ss Energiinnhold: ca. 520 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!