Roede
Vegetar
Hjemmelaget tomatsuppe
med egg og gratinerte bagetter med skørostRetten har ingen vurdering
Under 40 min
12 Ingredienser
Med proteinrik økologisk skjørost, bagetter, egg og guacamole er dette en vegetarisk og mettende suppe med gode mexikanske smaker.
Med proteinrik økologisk skjørost, bagetter, egg og guacamole er dette en vegetarisk og mettende suppe med gode mexikanske smaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete
Basisvarer:
- Olje
- vann
- olivenolje
- salt
- pepper
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Moste tomater
1 flaske
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1–2 pakke
Olje
1 ts
Vann
2–3 dl
Grove bagetter
½ pakke
Skjørost
½ pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss
Egg
2 stk
Gressløk
1 pakke
Guacamole
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 609 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 61 g
- Protein: 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Visste du at skjørosten fra Røros er en ferskost laget av syrnet melk og melkesyrekultur? Den er sunn, mettende og nesten uten fett!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell løken og hvitløken, og skyll chilien. Finhakk løken, hvitløken og chilien.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og chilien i omtrent 3 minutter, til det er blankt. Tilsett de moste tomatene, oreganokrydderet, buljongen og 2–3 dl vann. Skyll ut flasken med de moste tomatene med litt av vannet, og ha det i kjelen. Kok opp, og la suppen småkoke i 10–15 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Ha litt mer vann i suppen hvis du synes den blir for tykk. Smak til med sukker, salt og pepper.
Del bagettene i to på langs, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Topp brødene med skjørosten, chiliflakene og 1 ss olivenolje. Stek bagettene i ovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen, og del dem i mindre biter før servering.
Kok eggene i 8–10 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell og del dem i to.
Skyll, tørk og finhakk gressløken. Topp suppen med gressløken ved servering, og server guacamolen til retten.
Tomatsuppe: 350 g Bagette: 1/4 stk Egg: 1 stk guacamole: 1 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!