Maispanert kyllinglår
med sprø agurksalat og karridressing4.16 (208)
Under 30 min
12 Ingredienser
Den sprø, panerte kyllingen og den friske salaten skaper med karridressingen en fest i ganen. Dette er en middag å lengte etter.
Den sprø, panerte kyllingen og den friske salaten skaper med karridressingen en fest i ganen. Dette er en middag å lengte etter.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- plastfolie
- salt
- pepper
- olje
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Egg
2 stk
Panering
1 pakke
Hvetemel
3 ss
Rød paprika
1 stk
Agurk
1 stk
Sitron
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Jasminris
135 g
Sitruskrydder
1 pakke
Hvitløksdressing
1 pakke
Karri
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 977 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 103 g
- Protein: 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp litt olje i en stekepanne og fres karrien lett før du blander den i dressingen. Smak gjerne til med litt eplejuice.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Fordel kyllingen utover kjøkkenbenken (behold fettet på), eller på et skjærebrett. Dekk kjøttet med et stykke plastfolie, og bank det tynnere med en kjele eller kjøtthammer. Krydre kyllingen med salt og pepper. Visp sammen eggene med en gaffel i en skål. Ha 3 ss hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Vend kyllingen først i melet, så i de sammenvispede eggene, og til slutt i paneringen.
Rens paprikaen, og kutt paprikaen og agurken i strimler. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle, og vend inn saften fra sitronen, ønsket mengde av chiliflakene, sesamfrøene og litt salt. La agurksalaten stå på benken frem til servering. Du kan servere chiliflakene til retten hvis du heller vil det.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha sitruskrydderet i kokevannet.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og smør. Stek den panerte kyllingen i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gylne og sprø på begge sider. Legg kyllingen over på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 6 minutter.
Bland sammen hvitløksdressingen og ønsket mengde av karrien i en skål.
God middag!
God middag!