Roede
Laktosefri
Ovnsbakt laks
med teriyakisjy, tomater og brokkolimos4.19 (1117)
Under 30 min
6 Ingredienser
Laks og teriyakisaus er en god kombinasjon av smaker. Med hjemmelaget brokkolimos og ovnsbakte tomater, er dette en frisk og smakfull rett.
Laks og teriyakisaus er en god kombinasjon av smaker. Med hjemmelaget brokkolimos og ovnsbakte tomater, er dette en frisk og smakfull rett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Margarin
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Laksefilet
270 g
Tomat
1 stk
Teriyakisaus
1 pakke
Sitron
½ stk
Margarin
1 ss
Brokkoli
1 stk
Margarin
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 590 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 44 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt lett crème fraîche eller melk i mosen for å få den mer kremet. Muskattnøtt gir nydelig smak.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Kutt tomaten i grove biter. Fordel fisken og tomatene i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Topp fisken med teriyakisausen, saft fra sitronen og 1 ss margarin. Stek fisken midt i ovnen i 8–12 minutter. Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i terninger (se tips). Kok brokkolien i 7–9 minutter, til den er mør. Sil av vannet, og la brokkolien dampe av seg i kjelen. Kjør brokkolien til en mos med en stavmikser. Rør inn 1 ss margarin, og smak til med salt og pepper.
God middag!
125 g Tomat: ½ stk Potet: 150 g Brokkolimos: 100 g Sjy: 2 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!