Ovnsbakt laks med teriyakisjy, tomater og brokkolimos
Roede
Laktosefri

Ovnsbakt laks

med teriyakisjy, tomater og brokkolimos
4.19 (1117)
Under 30 min
6 Ingredienser
Laks og teriyakisaus er en god kombinasjon av smaker. Med hjemmelaget brokkolimos og ovnsbakte tomater, er dette en frisk og smakfull rett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Margarin
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Tomat
1 stk
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Sitron
½ stk
Margarin
1 ss
(Melk)
Brokkoli
1 stk
Margarin
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 590 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 44 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt lett crème fraîche eller melk i mosen for å få den mer kremet. Muskattnøtt gir nydelig smak.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Kutt tomaten i grove biter. Fordel fisken og tomatene i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Topp fisken med teriyakisausen, saft fra sitronen og 1 ss margarin. Stek fisken midt i ovnen i 8–12 minutter. Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i terninger (se tips). Kok brokkolien i 7–9 minutter, til den er mør. Sil av vannet, og la brokkolien dampe av seg i kjelen. Kjør brokkolien til en mos med en stavmikser. Rør inn 1 ss margarin, og smak til med salt og pepper. 
God middag!
125 g Tomat: ½ stk Potet: 150 g Brokkolimos: 100 g Sjy: 2 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!