Roede
Laktosefri
Glutenfri
Svinefilet
med ovnsbakte urtepoteter og tomat- og rødvinssjyRetten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Svinefilet - magert og delikat. Med en frisk og fyldig tomat- og rødvinssjy og kraftige urtepoteter er dette en rett du vil lage igjen og igjen.
Svinefilet - magert og delikat. Med en frisk og fyldig tomat- og rødvinssjy og kraftige urtepoteter er dette en rett du vil lage igjen og igjen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Urtemiks
½–1 pakke
Olje
1 ts
Filetstykke av svin
300 g
Tomat
1 stk
Rødvinssaus
1 pakke
Olje
1 ts
Brokkoli
½–1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 503 kcal
- Fett: 16 g
- Karbohydrater: 44 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjøttet kan også helstekes eller grilles. Sett inn et steketermometer, om du har, og stek kjøttet til det holder 64 °C i kjernetemperatur. La kjøttet hvile i minst 5 minutter, til kjernetemperaturen ligger på omtrent 68–70 °C.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkolien.
Skyll og kutt potetene i båter eller skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel potetene og løken i en stor ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, urtemiksen, litt olje, salt og pepper. Stek potetene og løken i ovnen i 20–25 minutter.
Skjær kjøttet i 2–3 cm tykke skiver, og krydre med salt og pepper. Skyll og kutt tomaten i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Ha i tomatterningene, hell over rødvinssausen, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la kjøttet trekke i sausen i 2–3 minutter.
Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 2–3 minutter. Hell av vannet.
Vel bekomme!
Svinekjøtt: 125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 150 g Rødvinssaus: 2 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!