Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- vann
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
Jasminris
135 g
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Sjampinjong
100 g
Marinerte biffstrimler
250 g
Oksebuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Smør
1 ss
Vann
2 dl
Hvetemel
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 787 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 75 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell løken og gulroten. Grovhakk løken og kutt gulroten i skiver. Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. Børst av eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, uten å røre i det, til det har fått en stekeskorpe. Vend på kjøttet, og stek det i 2–3 minutter til. Krydre med salt og pepper. Stek gjerne kjøttet i to omganger slik at det blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over på en tallerken sammen med stekesjyen.
Ha litt ny olje og 1 ss smør i stekepannen, og stek grønnsakene i 4–5 minutter, og ha det over i en gryte. Rør inn oksebuljongen og 1 ss hvetemel. Tilsett 2 dl vann, litt og litt, under omrøring, og kok opp. La gryten småkoke i omtrent 5 minutter. Ha kjøttet tilbake i gryten sammen med crème fraîchen rett før servering, og vend sammen. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!