Lun potetsalat med rosenkål, skjørost, krutonger og yoghurtdressing
Vegetar

Lun potetsalat

med rosenkål, skjørost, krutonger og yoghurtdressing
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
Småpoteter
300 g
Yoghurt naturell
75–150 g
(Melk, Laktose)
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
(Sennep)
Rosenkål
200 g
Appelsin
1 stk
Rødløk
1 stk
Tranebær
1 pakke
Skjørost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Krutonger
1 pakke
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 693 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 72 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt osten i skiver og stek den i en stekepanne med litt olje på høy varme i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll og kutt potetene i to. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og møre. Ha yoghurten og aiolien i en liten skål, og vend inn kryddermiksen. 
 Skyll, rens og del rosenkålen i to gjennom stilkfestet. Skyll og finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern. Skrell appelsinen, og kutt appelsinkjøttet i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålen under omrøring i omtrent 4 minutter, eller til den er gyllen og mør. Skru av varmen, vend inn tranebærene og rødløken, og krydre med salt og pepper.
Smuldre skjørosten i en liten skål, og smak til med appelsinskallet og litt salt og pepper (se tips).
Fordel potetene utover et stort fat, og ringle dressingen over. Fordel rosenkålblandingen og appelsinen over, og topp med krutongene og skjørosten. 
God middag!