Stekt juletorsk med mandelpoteter, gulrøtter og rømmesmørsaus

Jul

Glutenfri

Stekt juletorsk

med mandelpoteter, gulrøtter og rømmesmørsaus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Mandelpoteter
400 g
Gulrøtter
400 g
Gressløk
½ bunt
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Lettrømme
75 g
(Melk, Laktose)
Vann
½ dl
Smør
1 ss
(Melk)
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 446 kcal
  • Fett: 13 g
  • Karbohydrater: 47 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Glaser de ferdigkokte gulrøttene i 1 ss smør og 1 ts sukker. Du kan også dele gulrøttene og potetene i jevnstore biter, vende dem i litt olje, salt og pepper, og steke dem i ovnen ved 210 grader varmluft i omtrent 20 minutter.

Kok opp en kjele med vann til koking av potetene og gulrøttene.
 Skyll potetene, og skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok potetene i vannet fra punkt 1 i 2 minutter. 
Skru ned varmen til middels lav varme, tilsett gulrøttene, og la det hele småkoke i 10–15 minutter. Hell vannet av grønnsakene når de er ferdigkokte, og ha lokket på kjelen igjen, slik at grønnsakene holder seg varme frem til servering. 
 Skyll og finhakk gressløken. Kok opp ½ dl vann og grønnsaksbuljongen i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og rør inn lettrømmen, 1 ss smør og gressløken. Smak til med salt og pepper. 
Tørk fisken med kjøkkenpapir, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.  
Med ønske om et godt måltid!
God middag!