Roede
Kyllingbryst med blomkålkrem og lun eplesalat med ruccola og mathvete
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- sukker
- margarin
- olje
- pepper
Mathvete
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Ruccola
50 g
Sitron
1 stk
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 ts
Blomkål
1 stk
Margarin
1 ss
Kyllingbryst med skinn
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
Olje
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 572 kcal
- Fett: 19 g
- Karbohydrater: 56 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til blomkålen.
Tilbered mathveten som anvist på pakken.
Kutt blomkålen i buketter, og kok dem i vannet fra steg 1 i omtrent 10 minutter. Hell vannet av den ferdigkokte blomkålen, tilsett 1 ss margarin, og kjør det hele sammen med en stavmikser til en glatt krem. Smak til med litt salt.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med sitruskrydderet, og ha den over i en ildfast form. Stek kyllingen videre i ovnen i 10–15 minutter, eller til den er gjennomstekt. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter, før du skjærer den i skiver.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll ruccolaen og eplet, og kutt eplet i terninger. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Pisk sammen saften fra sitronen, 1 ss olivenolje og 1 ts sukker i en serveringsskål, og bland inn sitronskallet, løken, eplet, ruccolaen og den ferdigkokte mathveten. Smak til med salt og pepper.
125 g Blomkålkrem: 3 ss Eple- og rucolasalat: 100 g Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!