Chorizoboller i kremet tomatsaus med smeltet ost, bakt squash og potetmos

Chorizoboller i kremet tomatsaus med smeltet ost, bakt squash og potetmos

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • vann
  • hvetemel
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Melk
1 dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Grønn squash
½–1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Chorizodeig
300 g
Gul løk
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Hønsebuljong
½ pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Kokestabil matfløte
½ pakke
(Melk, Laktose)
Revet ost
50 g
(Melk)
Vann
2 dl
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 759 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bollene kan også gratineres i en ildfast form i ovnen. Om skaftet på stekepannen er ildfast, kan du sette hele stekepannen i ovnen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og kutt squashen og paprikaen i skiver. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsaken i ovnen i omtrent 20 minutter.  
Form chorizodeigen til små kjøttboller. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek bollene i omtrent 3 minutter, og ha dem over på en tallerken.
Skrell og finhakk løken. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Ha i litt olje, og stek løken i omtrent 2 minutter. Tilsett 1 ss hvetemel og tomatpurèen, og la det steke videre i ett minutt, under omrøring. Rør inn hønsebuljongen, fløten og 2 dl vann, og kok opp under omrøring. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene. Ha kjøttbollene tilbake i pannen og strø over osten. Ha på lokk og la det småkoke på lav varme i omtrent 7 minutter, til kjøttbollene er gjennomstekte og osten har smeltet. 
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 2 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!