Roede
Glutenfri
Sitruskrydret laksefilet og knuste chilipoteter
med grønnsaker og yoghurtRetten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Margarin
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Margarin
½ ss
Hodekål
200 g
Gulrøtter
2 stk
Laksefilet
270 g
Sitruskrydder
1 pakke
Olje
½ ts
Yoghurt naturell
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 569 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 45 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend yoghurten inn med de ferdigkokte potetene sammen med chilimiksen, for mer fylde og mildere smak.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll eller skrell potetene hvis du vil, og del dem i to. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp sammen med ½ ss margarin, og smak til med salt og ønsket mengde av den røkte chilimiksen.
Fjern det ytterste bladet på kålen, og skrell gulrøttene. Kutt kålen i strimler og gulrøttene i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 2 minutter, krydre med litt salt og pepper, og ha de deretter over i en ildfast form. Stek grønnsakene i ovnen til resten av retten er klar.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme. Stek laksen i to minutter på ene siden. Ha fisken i den ildfaste formen oppå grønnsakene og krydre den med sitruskrydderet. Stek fisken og grønnsakene i ovnen til resten av retten er ferdig.
Server yoghurten til retten(se tips).
125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 150 g Yoghurt: 1 ss Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!