Lyrfilet i rød currysaus med grønnkål og ris
Laktosefri
Glutenfri

Lyrfilet i rød currysaus

med grønnkål og ris
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser
Lyr og rød curry er en nydelig kombinasjon. Denne retten er både sunn og mettende, og med et lite sting fra curryen, er den perfekt en vinterkveld.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
Basmatiris
135 g
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Rød currypaste
½ pakke
Kokoskrem
2 pakke
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 532 kcal
  • Fett: 13 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Start med litt av currypasten, og smak dere frem.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og grovhakk løken. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kutt fisken i store terninger.
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter. Tilsett gulrøttene og ønsket mengde av currypasten, og stek videre 2 minutter. Ha i kokoskremen, buljongen og 2 dl vann. Kok opp og smak eventuelt til med mer av buljongen og currypasten. Ha i grønnkålen og legg fiskebitene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen, og la det hele trekke under lokk i 5 minutter.
God middag!