Laktosefri
Glutenfri
Lyrfilet i rød currysaus
med grønnkål og risRetten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser
Lyr og rød curry er en nydelig kombinasjon. Denne retten er både sunn og mettende, og med et lite sting fra curryen, er den perfekt en vinterkveld.
Lyr og rød curry er en nydelig kombinasjon. Denne retten er både sunn og mettende, og med et lite sting fra curryen, er den perfekt en vinterkveld.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
Basmatiris
135 g
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Lyrfilet
325 g
Rød currypaste
½ pakke
Kokoskrem
2 pakke
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 532 kcal
- Fett: 13 g
- Karbohydrater: 69 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Start med litt av currypasten, og smak dere frem.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovhakk løken. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kutt fisken i store terninger.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter. Tilsett gulrøttene og ønsket mengde av currypasten, og stek videre 2 minutter. Ha i kokoskremen, buljongen og 2 dl vann. Kok opp og smak eventuelt til med mer av buljongen og currypasten. Ha i grønnkålen og legg fiskebitene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen, og la det hele trekke under lokk i 5 minutter.
God middag!