Gratinert brokkoli- og blomkålform
med svinekjøttdeig og kålsalatRetten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- pastavann
- vann
- olje
- salt
- pepper
Casarecce
200 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Lettmelk
2½ dl
Revet ost
50 g
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Pastavann
1 dl
Svinekjøttdeig
300 g
Urtemiks
1 pakke
Revet ost
50 g
Vann
2 ss
Strimlet kålsalat
120 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 934 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 87 g
- Protein: 68 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne en vinaigrette til salaten: Pisk sammen 1 ss eddik, 1 ss olivenolje og litt salt og pepper i en bolle, og vend inn salaten. La gratengen hvile på benken i 5 minutter før den serveres, da setter den seg.
Varm opp stekeovnen til 230 grader over- og undervarme. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen.
Kok pastaen i vannet fra forrige punkt i 9 minutter. Kok brokkoli- og blomkålbukettene i vannet med pastaen de siste 3 minuttene av koketiden. Ta vare på 1 dl av pastavannet i et litermål før du heller av resten av vannet. La grønnsakene og pastaen dampe fra seg, og ha det hele over i en ildfast form.
Smelt 2 ss smør i en kjele på middels varme. Pisk inn 2 ss hvetemel, og spe med melken og pastavannet litt og litt. Gi det hele et oppkok, skru ned varmen, og la det småkoke i 3 minutter under omrøring. Vend inn halvparten av osten, og smak til med salt og pepper. Hell sausen over pastaen og grønnsakene i formen, og vend det hele godt sammen.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Krydre med salt og urtemiksen, og vend inn 2 ss vann. Fordel kjøttdeigen på toppen av pastaen og grønnsakene i formen, og strø resten av osten over. Stek gratengen i ovnen i 10–12 minutter, eller til osten er gyllen.
Ha kålsalaten i en bolle (se tips), og server den til gratengen.
God middag!