Gratinert brokkoli- og blomkålform med svinekjøttdeig og kålsalat

Gratinert brokkoli- og blomkålform

med svinekjøttdeig og kålsalat
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • pastavann
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Casarecce
200 g
(Hvete)
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Lettmelk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Revet ost
50 g
(Melk)
Smør
2 ss
(Melk)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Pastavann
1 dl
Svinekjøttdeig
300 g
Urtemiks
1 pakke
Revet ost
50 g
(Melk)
Vann
2 ss
Strimlet kålsalat
120 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 934 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 68 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne en vinaigrette til salaten: Pisk sammen 1 ss eddik, 1 ss olivenolje og litt salt og pepper i en bolle, og vend inn salaten. La gratengen hvile på benken i 5 minutter før den serveres, da setter den seg.

Varm opp stekeovnen til 230 grader over- og undervarme. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen. 
 Kok pastaen i vannet fra forrige punkt i 9 minutter. Kok brokkoli- og blomkålbukettene i vannet med pastaen de siste 3 minuttene av koketiden. Ta vare på 1 dl av pastavannet i et litermål før du heller av resten av vannet. La grønnsakene og pastaen dampe fra seg, og ha det hele over i en ildfast form.
 Smelt 2 ss smør i en kjele på middels varme. Pisk inn 2 ss hvetemel, og spe med melken og pastavannet litt og litt. Gi det hele et oppkok, skru ned varmen, og la det småkoke i 3 minutter under omrøring. Vend inn halvparten av osten, og smak til med salt og pepper. Hell sausen over pastaen og grønnsakene i formen, og vend det hele godt sammen. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Krydre med salt og urtemiksen, og vend inn 2 ss vann. Fordel kjøttdeigen på toppen av pastaen og grønnsakene i formen, og strø resten av osten over. Stek gratengen i ovnen i 10–12 minutter, eller til osten er gyllen. 
 Ha kålsalaten i en bolle (se tips), og server den til gratengen. 
God middag!