Krydderstekt svinefilet
med sitronrisotto og bakte gulrøtterRetten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Oksebuljong
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sitron
1 stk
Risottoris
150 g
Grana Padano
1 pakke
Vann
7 dl
Gulrøtter
400 g
Strimlet grønnkål
50 g
Filetstykke av svin
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 600 kcal
- Fett: 10 g
- Karbohydrater: 79 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
Kok opp 7 dl vann i en kjele og ha i buljongen. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll sitronen godt, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og risottorisen i omtrent 3 minutter, eller til løken og risen er blank.
Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Ha gulrøttene i en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend inn grønnkålen de siste 5 minuttene av steketiden.
Spe risen med den varme buljongen, litt og litt. Når buljongen har kokt inn i risen, tilsettes mer buljong. Rør om i risen av og til. Fortsett slik til all buljongen er kokt inn eller risen er ferdig. Ta risottoen av varmen og riv osten over. Vend det sammen, og smak til med sitronskallet, saft fra sitronen, litt salt og pepper.
Tørk kjøttet med kjøkkenpapir, og krydre med salt. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter, til det er godt brunet rundt om. Krydre kjøttet med kryddermiksen, og legg det i den ildfaste formen med gulrøttene når det gjenstår omtrent 15 minutter av gulrøttenes steketid. Stek det hele videre til gulrøttene er møre og kjøttet er gjennomstekt. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.
God middag!