Salad mì- nudelsalat med reker
mango, peanøtter og nouc chamRetten har ingen vurdering
Under 30 min
15 Ingredienser
Nouc cham er en enkel velsmakende vietnamesisk dressing. Den har en perfekt harmoni med hete, syre, sødme og salt!
Nouc cham er en enkel velsmakende vietnamesisk dressing. Den har en perfekt harmoni med hete, syre, sødme og salt!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Skalldyr·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Selleri
Basisvarer:
- Sukker
Eggenudler
125 g
Mango
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Selleristang
1 stk
Tomat
1 stk
Reker
100 g
Mynte
½ bunt
Mynte
½ bunt
Rød chili
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Lime
1 stk
Fish sauce
½–1 pose
Sukker
1 ss
Koriander
1 bunt
Peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 535 kcal
- Fett: 12 g
- Karbohydrater: 82 g
- Protein: 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har dere en morter? Da kan den brukes til nouc chamen: Ha mynten, hvitløken, chilien og sukkeret i morteren og kna det sammen. Vend inn fiskesausen og saften fra limen. Ha i litt vann for en mildere dressing, og smak dere frem.
Tilbered nudlene som anvist på pakken. Hell av vannet, og avkjøl nudlene i kaldt vann.
Skyll all mynten og chilien, og skrell hvitløken (se tips). Finhakk halvparten av mynten og ønsket mengde av chilien, og finriv hvitløken på et rivjern. Pisk sammen 1 ss sukker, fish saucen og saften fra limen i en bolle, og vend inn den finhakkede mynten, chilien og hvitløken.
Skjær vekk skallet på mangoen, og kutt mangokjøttet i tynne strimler. Skrell gulroten og rødløken, og skyll stangsellerien og tomaten. Kutt gulroten i tynne strimler, løken og sellerien i tynne skiver og tomaten i tynne båter. Grovhakk resten av mynten, og hell laken av rekene. Ha det hele over i bollen med nuoc cham-dressingen, og vend alt godt sammen.
Klipp gjerne nudlene i mindre biter, slik at det er lettere å blande og spise dem. Vend nudlene inn med dressingen og grønnsakene. Juster eventuelt smakene med mer av chilien og sukker.
Skyll og plukk korianderbladene fra stilkene. Topp retten med peanøttene og korianderen ved servering.
God middag!