Salad mì- nudelsalat med reker, mango, peanøtter og nouc cham

Salad mì- nudelsalat med reker

mango, peanøtter og nouc cham
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
15 Ingredienser
Nouc cham er en enkel velsmakende vietnamesisk dressing. Den har en perfekt harmoni med hete, syre, sødme og salt!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Sukker
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Mango
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Selleristang
1 stk
(Selleri)
Tomat
1 stk
Reker
100 g
(Skalldyr)
Mynte
½ bunt
Mynte
½ bunt
Rød chili
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Lime
1 stk
Fish sauce
½–1 pose
(Fisk)
Sukker
1 ss
Koriander
1 bunt
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 535 kcal
  • Fett: 12 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har dere en morter? Da kan den brukes til nouc chamen: Ha mynten, hvitløken, chilien og sukkeret i morteren og kna det sammen. Vend inn fiskesausen og saften fra limen. Ha i litt vann for en mildere dressing, og smak dere frem.

Tilbered nudlene som anvist på pakken. Hell av vannet, og avkjøl nudlene i kaldt vann.
 Skyll all mynten og chilien, og skrell hvitløken (se tips). Finhakk halvparten av mynten og ønsket mengde av chilien, og finriv hvitløken på et rivjern. Pisk sammen 1 ss sukker, fish saucen og saften fra limen i en bolle, og vend inn den finhakkede mynten, chilien og hvitløken.
Skjær vekk skallet på mangoen, og kutt mangokjøttet i tynne strimler. Skrell gulroten og rødløken, og skyll stangsellerien og tomaten. Kutt gulroten i tynne strimler, løken og sellerien i tynne skiver og tomaten i tynne båter. Grovhakk resten av mynten, og hell laken av rekene. Ha det hele over i bollen med nuoc cham-dressingen, og vend alt godt sammen.
Klipp gjerne nudlene i mindre biter, slik at det er lettere å blande og spise dem. Vend nudlene inn med dressingen og grønnsakene. Juster eventuelt smakene med mer av chilien og sukker.
Skyll og plukk korianderbladene fra stilkene. Topp retten med peanøttene og korianderen ved servering.
God middag!