Bánh mì- Bagett med soya- og ingefærstekt svinebog, syltede grønnsaker og koriander
Laktosefri

Bánh mì- Bagett med soya- og ingefærstekt svinebog

syltede grønnsaker og koriander
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
En klassisk matrett som har sitt opphav fra den franske kolonitiden i Vietnam. Fransk bagett fylt med vietnamesiske smaker!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Vann
  • eddik 7 %
  • sukker
  • olje
Ingefær
1 bit
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
3 ss
Grove bagetter
1 pakke
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Agurk
1 stk
Koriander
1 bunt
Srirachasaus
1 pakke
Lettmajones
1 pakke
(Egg)
Mørkokt svinebog
300 g
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 946 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 97 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også blande majonesen sammen med ønsket mengde av srirachaen, for å lage en srirachamajones. Smak til med litt salt, sukker og eddik.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skrell og kutt ingefæren i tynne strimler. Skrell gulroten og løken. Kutt gulroten i tynne strimler og løken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele sammen med ingefæren. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken og gulroten. La grønnsakene trekke i laken frem til servering, men vend på dem et par ganger underveis. 
Varm bagettene på rist i ovnen i omtrent 10 minutter. Skyll agurken og korianderen. Kutt agurken i lange tynne bånd med en ostehøvel, og grovhakk korianderen.
 Kutt kjøttet i 1 cm tykke skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent ett minutt på hver side, til det er gyllent. Tilsett soya- og ingefærsausen, og la det småkoke på lav varme i omtrent 4 minutter, til sausen har tyknet og begynt å karamellisere seg rundt kjøttet.
Del baguettene på midten, og snitt hver av dem nesten helt igjennom. Smør litt av majonesen på brødene, og fyll dem med agurken, de syltede grønnsakene og kjøttet. Ringle over ønsket mengde av srirachaen og topp med korianderen. 
God middag!