Vietnam
Laktosefri
Vegetar
Phở- Nudelsuppe med smilende egg
bønnespirer og shiitakeRetten har ingen vurdering
Under 35 min
14 Ingredienser
Denne ikoniske nudelsuppen er fylt med varme og umami. Her får du Vietnams beste smaker samlet i én bolle.
Denne ikoniske nudelsuppen er fylt med varme og umami. Her får du Vietnams beste smaker samlet i én bolle.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- vann
- hvitvinseddik
- salt
- olje
Gul løk
1 stk
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
2 stk
Sitrongress
1 stk
Five spice
½ pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sukker
1 ts
Vann
6 dl
Hvitvinseddik
1 ss
Pak choy
1 stk
Bønnespirer
1 pakke
Rød chili
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Shiitakesopp
100 g
Eggenudler
125 g
Egg
4 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 468 kcal
- Fett: 12 g
- Karbohydrater: 64 g
- Protein: 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ta vare på den kokte avsilte løken, skrell og hakk den, og ha den tilbake i suppen.
Del løken og ingefæren i to på langs (ikke skrell dem). Skrell og grovhakk hvitløken. Knus sitrongresset med baksiden av kniven, og del det i to.
Varm opp en romslig gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og ingefæren med snittflatene ned i omtrent 2 minutter, til de har fått en stekeskorpe. Tilsett hvitløken, sitrongresset og five spice-krydderet, og stek videre i 30 sekunder under omrøring. Ha i soyasausen, buljongen, 1 ts sukker og 6 dl vann. Kok opp, skru ned til lav varme, og la buljongen småkoke i omtrent 20 minutter.
Skyll pak choyen, bønnespirene og chilien, og skrell løken. Rens soppen fri for eventuelle jordrester. Kutt pak choyen og soppen i skiver, og kutt løken og chilien i tynne skiver.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Kok opp vann i en kjele. Kok eggene i 6–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, avkjøl eggene i kaldt vann, og del dem i to.
Sil buljongen, og kok opp (se tips). Smak til med eddik og eventuelt litt salt. Ha i shiitaken og pak choyen fra punkt 3, og la det småkoke i omtrent 4 minutter.
Fordel nudlene i skåler, og hell over buljongen med grønnsakene. Topp med bønnespirene, løk- og chiliskivene og eggene ved servering.
God middag!