Phở- Nudelsuppe med smilende egg, bønnespirer og shiitake

Vietnam

Laktosefri
Vegetar

Phở- Nudelsuppe med smilende egg

bønnespirer og shiitake
2.83 (159)
Under 35 min
16 Ingredienser
Denne ikoniske nudelsuppen er fylt med varme og umami. Her får du Vietnams beste smaker samlet i én bolle.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvitvinseddik
  • olje
  • salt
  • sukker
  • vann
Gul løk
1 stk
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
2 stk
Sitrongress
1 stk
Five spice
½ pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sukker
1 ts
Vann
6 dl
Hvitvinseddik
1 ss
Pak choy
1 stk
Bønnespirer
1 pakke
Rød chili
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Shiitakesopp
100 g
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Egg
4 stk
(Egg)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
397 kcal
Fett:
7 g
Karbohydrater:
63 g
Protein:
21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ta vare på den kokte avsilte løken, skrell og hakk den, og ha den tilbake i suppen.

Del løken og ingefæren i to på langs (ikke skrell dem). Skrell og grovhakk hvitløken. Knus sitrongresset med baksiden av kniven, og del det i to.
Varm opp en romslig gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og ingefæren med snittflatene ned i omtrent 2 minutter, til de har fått en stekeskorpe. Tilsett hvitløken, sitrongresset og five spice-krydderet, og stek videre i 30 sekunder under omrøring. Ha i soyasausen, buljongen, 1 ts sukker og 6 dl vann. Kok opp, skru ned til lav varme, og la buljongen småkoke i omtrent 20 minutter.
Skyll pak choyen, bønnespirene og chilien, og skrell løken. Rens soppen fri for eventuelle jordrester. Kutt pak choyen og soppen i skiver, og kutt løken og chilien i tynne skiver.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Kok opp vann i en kjele. Kok eggene i 6–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, avkjøl eggene i kaldt vann, og del dem i to.
 Sil buljongen, og kok opp (se tips). Smak til med eddik og eventuelt litt salt. Ha i shiitaken og pak choyen fra punkt 3, og la det småkoke i omtrent 4 minutter.
Fordel nudlene i skåler, og hell over buljongen med grønnsakene. Topp med bønnespirene, løk- og chiliskivene og eggene ved servering. 
God middag!