Kjøttkaker i brun saus med poteter, gulrøtter og tyttebærglasert eple

Godt og rimelig

Godt og rimelig
Laktosefri

Kjøttkaker i brun saus

med poteter, gulrøtter og tyttebær
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Grønne erter
125 g
Oksebuljong
1 pakke
Kjøttkaker
390 g
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
4 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 718 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brun gjerne kjøttkakene i gryten med litt olje før du begynner å lage den brune sausen. Da får de en fin gyllen skorpe og fyldigere smak.

Skyll eller skrell potetene, og skrell gulrøttene. Kutt gulrøttene i skiver. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok gulrøttene med potetene de siste 5 minuttene av koketiden, og ha i ertene de siste 2 minuttene av koketiden.  
 Smelt 1 ss smør i en kjele, og rør inn 1 ss hvetemel. Stek blandingen under omrøring, til den har fått en nøttebrun farge. Spe på med 4 dl vann, litt etter litt. Ha i oksebuljongen og kjøttkakene (se tips). Kok opp, skru ned varmen og la sausen og kjøttkakene småkoke i omtrent 5 minutter, eller til kakene er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper. 
 Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha de rørte tyttebærene i en skål, og vend inn epleterningene. 
God middag!