Persisk biryani - krydret ris med stekt halloumi, ovnsbakt blomkål og mynte

Roede

Glutenfri
Vegetar

Persisk biryani

krydret ris med stekt halloumi, ovnsbakt blomkål og mynte
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
14 Ingredienser
Biryani er en tradisjonsrik rett fra Midtøsten, hvor risen både stekes og kokes i krydder for å fremheve de gode, indiske smakene.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • vann
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Gul løk
½ stk
Blomkålbuketter
150 g
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Olivenolje
½ ss
Gul løk
½ stk
Garam masala
1 pakke
Fullkornsris
135 g
Karri
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Gulrot
1 stk
Vann
3 dl
Olje
1 ts
Mynte
½–1 bunt
Yoghurt
75 g
(Melk, Laktose)
Halloumi
100 g
(Melk, Laktose)
Olje
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 521 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 65 g
  • Protein: 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
 Skrell og grovhakk halve løken, og del blomkålbukettene i små buketter. Fordel løken og blomkålen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn persilladen, litt olivenolje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 16–18 minutter, eller til blomkålen er gyllen og gjennomstekt.
 Finhakk resten av løken. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, garam masala-krydderet og karrien i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett risen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i 3 dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp under omrøring. Ha på lokk, og la biryanien småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter.
Skrell og kutt gulroten i små terninger. Skru varmen av platen, og rør inn gulrotterningene i risen. La biryanien hvile under lokk i 5–7 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Kutt halloumien i tynne skiver. Varm opp en stepekanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i omtrent 1 minutt på hver side, og ha den over på en tallerken. 
 Skyll og finhakk mynten. Topp biryanien med mynten, og server halloumien og yoghurten til retten.
400 g Halloumi: 50 g Yoghurt: 1 ss  Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!