Godt og rimelig
Fish and chips
med chillisyltet sjalottløk, grønne erter og remuladeRetten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvitvinseddik
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Persillade
1 pakke
Rød chili
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitvinseddik
2 ss
Sukker
4 ss
Vann
1 dl
Tempurasei
330 g
Grønne erter
125 g
Lime
1 stk
Remulade
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 649 kcal
- Fett: 24 g
- Karbohydrater: 77 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt smør i de kokte ertene og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt chilien i skiver. Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 4 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ha chilien og løken i laken, og ta kjelen av varmen. La chilien og løken trekke i laken frem til servering.
Fordel fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den midt i ovnen i omtrent 15 minutter.
Kok ertene i lettsaltet vann i omtrent 2 minutter.
Kutt limen i båter og server dem og remuladen til retten.
God middag!