Fish and chips med chillisyltet sjalottløk, grønne erter og remulade

Godt og rimelig

Fish and chips

med chillisyltet sjalottløk, grønne erter og remulade
4.01 (89)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Poteter
350 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Rød chili
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitvinseddik
2 ss
Sukker
4 ss
Vann
1 dl
Tempurasei
330 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Grønne erter
125 g
Lime
1 stk
Remulade
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
649 kcal
Fett:
24 g
Karbohydrater:
77 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt smør i de kokte ertene og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt chilien i skiver. Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 4 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ha chilien og løken i laken, og ta kjelen av varmen. La chilien og løken trekke i laken frem til servering.     
 Fordel fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den under potetene i ovnen i omtrent 15 minutter.  
 Kok opp lettsaltet vann i en kjele, og kok ertene i vannet i omtrent 2 minutter (se tips).  
 Kutt limen i båter og server dem og remuladen til retten. 
God middag!